През нощта, главно в Западна България ще има краткотрайни валежи, придружени

...
През нощта, главно в Западна България ще има краткотрайни валежи, придружени
Коментари Харесай

Отново краткотрайни валежи и бури на места в страната

През нощта, основно в Западна България ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици и временно увеличаване напразно. По-интензивни ще са явленията в северозападните региони на страната, където валежите ще са обилни по количество и са възможни градушки, написа Дарик.

Жълт код е въведен за шест области - Видин, Монтана, Враца, София-област, София град и Перник. В тези региони през нощта против сряда ще има краткотрайни и интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии и градушки. Очакваните количества на валежите ще са около и над 30 л/кв.м за 3-6 часа.

До сутринта явленията ще отслабнат и през деня единствено на обособени места отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще превали; ще има и слънчеви часове. Вятърът от северозапад ще се усили и с него за малко в Северна България ще нахлуе малко по-хладен въздух; в югоизточните региони ще духа до сдържан югозападен вятър. Температурите ще са близки и малко по-високи от нормалните - оптималните ще са най-вече сред 23 и 28 градуса.

След краткотрайното намаляване в нощните часове, денем атмосферното налягане още веднъж ще се увеличи и ще е близо до междинното за месеца.
В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа сдържан до мощен, единствено по най-високите елементи краткотрайно плевел югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 16 градуса, на 2000 м - към 9 градуса.
По Черноморието ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността. Само на обособени места е допустимо кратковременно да превали. Ще духа до сдържан югоизточен вятър, който след обяд в южните региони ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са 23-27 градуса. Температурата на морската вода е 18-19 градуса, вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР